Rabu, Julai 25, 2007

Kenapa Palestin?

Acapkali berita mengenai Palestin bumi bertuah antara tanah suci 3 agama itu, sering sahaja memenuhi ruang-ruang akhbar berita nasional mengenai terbunuhnya rakyat Palestin.
Naluri manusiawi kita pasti tersentuh dan derita apabila berita ini diajukan pada kita, baik Muslim atau tidak jika punya harga diri sebagai manusia yang berperasaan.

Artikel akhbar tiap hari ada sahaja berita ini.
Namun usaha tetap usaha untuk meneliti isu ini. Terbaru adalah pelancaran Fast To Fund for Palestine bermula 1 Rejab 1428H bersamaan 16 Julai 2007.

Pelancaran produk ini bukan hanya di bulan Rejab tetapi berlangsung hingga ke bulan Ramadhan nanti. Ini bermakna ia berlangsung 3 bulan. Pastinya kita akan dapat pelbagai ruang untuk kita berbuat kebaikan kepada yang memerlukan. Ayuh...! Berpuasa untuk menyumbang. Pasti akan terasa nikmat pabila kita puasa, duit hasil berjimat puasa tadi hulurkan pada rakan kita di Palestin.

Entri lalu:

Menurut produk tersebut setiap individu khususnya Muslim dapat menyumbang kepada Rakyat Palestin sehingga RM100 dapat disumbangkan dalam masa 3 bulan bermula 1 Rejab hingga 30 Ramadhan nanti.

Sehari berpuasa = RM2.50 & RM2.00 di Ramadhan
Bulan Rejab = 8 hari puasa x RM2.50 = RM20.00
Bulan Sya'aban = 8 hari puasa x RM2.50 = RM20.00
Bulan Ramadhan = 30 hari puasa x RM2.00 = RM60.00

Hasilnya = RM20.00 + RM20.00 + RM60.00 = RM100.00

Demikian kira-kira untuk menyumbang pada cadangan produk Fast to Fund ini.
Idea ini menarik, lebih teratur. Boleh dipraktis pada bulan-bulan yang lain. Tetapi jika tidak mampu, sumbangkan apa yang terdaya sekudrat ada.

Intipatinya daripada pelancaran produk ini adalah membawa mesej agar kita terus mengingati sahabat kita yang dalam kesusahan. Sentiasa berusaha membela Islam yang hanya kita sebagai pembelanya. Jika kita tidak bertindak, itu bermakna kita telah membunuh sahabat kita yang perlu sangat kepada bantuan kita.

Diantara kita pasti ada sahabat di sekeliling, kerabat terdekat yang telah meninggal dunia. Pastinya kita tidak dapat menahan sebak mengalir air mata. Namun jika kita sedar ada sahabat kita di Palestin mereka terpaksa melihat sahabat-sahabat mereka mati ditembak, dipukul, dihenyak, dihentam tanpa belas malah perkara itu berlaku juga kepada kaum keluarga sendiri sehingga anak dan ibu ditembusi peluru tubuh mereka di depan mata sendiri.


Di seluruh Malaysia saya pasti sudah ramai yang sudah mula menanam azam dan mula bertindak untuk menyumbang sedaya mungkin dalam menjaga sahabat jauh kita di Palestin sana.

Di kejauhan kita terpisah dari benua dan jarak serta sempadan negara. Namun bagi saya, sebagai Muslim hubungan yang terjalin atas dasar nikmat Islam itu lebih luas.
Sesungguhnya mereka amat memerlukan kita dari sudut material kewangan serta doa tulus dari hati kita yang mulus sujud memohon kekuatan dan ketaatan pada Allah agar tiada lagi kekejaman.

Dan tolong menolonglah kamu dalam mengerjakan kebajikan dan taqwa. Janganlah kamu tolong-menolong dalam berbuat dosa dan permusuhan. Bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah amat pedih seksaNya. - Surah Al Maidah ayat 2.

Jadilah kita duta-duta Islam di bumi Malaysia ini malah di mana jua kita berada. Nyatakan pada sesiapa jua bahawa kita Muslim yang membela sahabatnya di Palestin hanya untuk melihat bumi itu aman dan tenteram tanpa ada kekejaman dan penganiayaan.

Menyumbang lah sentiasa, untuk sahabat mu jua. Seiman Seaqidah DenganMu dalam Islam.

LINK:

 1. Palestin dan Orientalisma
 2. Palestin: Antara Ilusi Dan Realiti
 3. Zionis Semakin Mengganas, Umat Semakin Lemas!
 4. Palestin Bermandi Darah, Kita Hanya Berpura-pura Marah!
 5. Majlis Hi-Tea Bersama Keluarga Syuhada’ Palestin
 6. Thaurah Palestin

Isnin, Julai 16, 2007

REJAB

Sedikit mengenai Rejab:

 • Bulan ke 7 dalam kalendar Islam
 • Hijrah pertama hijrah ke Habsyah
 • Perang Tabuk bersama 30 ribu tentera Muslim
 • Pembebasan Baitul Maqdis
  - dibuka oleh Saidina Umar al Khattab
  - setelah 500 diduduki Muslim diserang tentera Salib dan dikuasai selama 60 tahun.
  - Salahuddin al Ayubi membebaskan pada hari Jumaat 27 Rejab 583 Hijriah
  - Pada 1967 bersamaan 1387 umat Yahudi merampas tanah itu dan menamakan tanah itu sebagai tanah mereka
 • Lahir juga Imam Syafie

Ahad, Julai 15, 2007

L u a s kan P A N D A N G A N

Assalamualaikum

Salam persahabatan dari Fauzan =D

melatari hari-hari berlalu diibarat
bagai membuka lembar baru dalampembacaan.
Juga digambarkan seperti
meneroka peluang baru di tempat asing.

ini corat coret dariku untuk kalian

Luaskan pandanganmu,
dengan hati yang bersih memahami makna,
hidup ini tidak selalu cerah langitnya,

Luaskan pandanganmu,
setiap kerja itu sia-sia,
asal sahaja tiada niat pada yang Esa,

Luaskan pandanganmu,
hati yang gusar perlu sejahtera,
dari bisikan was-was syaitan penggoda,

Luaskan pandanganmu,
hari akan bersilih ganti masa,
rebut 5 sebelum LIMA,

Luaskan pandanganmu,
jangan bersedih senantiasa,
bangun sedia untuk berjasa,

Luaskan pandanganmu,
setiap permintaan tidak selalu diterima,
ada penolakan yang menghina,

Luaskan pandanganmu,
fikir utama antara utama,
agar tak merugi kecewa,

Luaskan pandanganmu,
bukan seorang engkau di dunia,
gerak secara kumpulan engkau lebih mara,

Luaskan pandanganmu,
tidak semua ilmu di dada,
jangan malu untuk bertanya,

LUASKAN PANDANGANMU

2013hr
Fauzan Ibrahim
Melaka
14 Julai 2007

Khamis, Julai 12, 2007

Andai Aku...

Bismillahirrahmanirrahim

Andai ku tahu….
Kegagalanku disebabkan ketidakmampuanku...
Kan ku lakukan hanya yang ku mampu...
Namun ku tahu segera ia berupa ujian hebat KAU beri padaku.

Aku tak gentar...
Tapi hiba hatiku...
Banyak peluang telah terlepas...
Banyak juga harapan terabai...

[Baca Seterusnya]

Selasa, Julai 10, 2007

Sleepless Nights

Assalamu'alaikum

If you toss and turn during the night without being able to fall asleep, do the following:

 1. Remember Allah with prophetic supplications or supplications taken from the Quran:

  "Verily in the remembrance of Allah do hearts find rest" (Surah Ar Ra'd 13: verse 28)
 2. Avoid sleeping during the day, except when you have no other choice:

  "And have made the day for livelihood" (Surah An Naba’ 78: verse 11)
 3. Read or write until sleep comes:

  "And say: ‘My Lord! Increase me in knowledge"
  (Surah Taha 20: verse 114)
 4. Work hard during the day :

"And (it is He Who) makes the day Nushur (i.e. getting up and going about here and there for daily work, etc., after one's sleep at night or like resurrection after one's death)." (Surah 25: verse 47)

Selasa, Julai 03, 2007

Pemberian Anugerah tanda Hinaan Pada Islam?

Assalamu’alaikum

Salman Rushdie lahir di Bombay, India dalam keluarga Muslim dan mendapat pendidikan di England.
Gayanya ketika mengulas kejayaannya dalam kerjanya menghasilkan karya Satanic Verses

Pernah memenangi anugerah buku Booker Prize pada tahun 1981 melalui buku Midnight’s Children. Selepas terbitan buku ini karya Salman lebih menonjol di India kerana inilah antara buku yang laing laris dan menembusi pasaran antarabangsa.

Namun Satanic Verses (Ayat-ayat Syaitan), buku keempat tulisan Salman Rushdie yang diterbitkan pada tahun 1988 jelas mengandungi hinaan dan kutukan terhadap Al Quran kitab suci Warganegara Muslim sehingga menafikan dirinya Muslim. Ya dia pernah isytihar dirinya bukan lagi Muslim ketika dulu. Tapi apa perlunya dia mengecam Islam? Kenapa ya?


Laungan "Hancurkan Salaman Rushdie" telah bergema sejak terbitnya karangannya itu, Ayat-ayat Syaitan gelarnya. Paling lantang dalam menyatakan ini adalah Ayatullah Khomeini yang secara terang-terangannya pada 14 Feb 1989 mengumumkan di media antarabangsa agar membunuh Salman dan ini tanggungjawab semua Muslim. Dengan pewartaan tersebut telah mendesak Salman mendapatkan perlindungan polis di Britain untuk tempoh 10 tahun sehingga kini.

Warga pemerintah Britain cukup menyanjung Salman Rushdie sebab mereka memandang Salman sebagai antara penulis atau pengarang buku yang berwibawa. Pada sudut mana mereka memandang Salman? Tidak pula dinyatakan! Pengiktirafan dibuat untuk karyanya yang menarik dan kontroversi itu iaitu Satanic Verses.

Yayasan Iran menaikkan hadiah dari 100,000 dolar AS menjadi 150,000 dolar AS bagi siapa saja yang membunuh Rushdie, demikian laporan pejabat berita Iran, Fars (17/6).

Setiausaha Luar Britain, Margaret Beckett dan Setiausaha Dalam Negeri, John Reid mempertahankan keputusan untuk teruskan pengiktirafan itu di samping Ratu Elizabeth II yang hanya berbuat selamba sahaja ketika anugerah disampaikan sempena ulangtahunnya yang ke-81, tanpa komentar sebarang mengenai isu ini. Sensitiviti keilmuan mereka tidak berasas dan begitu cetek sekali sehingga mengenepikan sensitiviti ketuhanan dan keagamaan.

Apakah jika mereka tidak memeluk Islam, sewenangnya mereka mudah mencaci dan menghina orang lain yang Islam?

Adakah darjat mereka? Islam tidak berbuat buruk terhadap mereka malah ingin menyayangi dan mengajak berbuat kebaikan!

Betul lah kata-kata Allah, orang benci terhadap Islam itu permusuhannya amat kuat hinggakan kita kebanyakannya akan terkesan dan ikuti mereka dari jauh.
Ya sememangnya, semua ini adalah peristiwa yang terancang (by design) dengan sengaja bagi menidakkan Islam di muka bumi, menzahirkan humanisme, hedonisme, materialisme dsb.

Salman boleh menjadi Muslim yang baik dan berjaya dari hari ini, tetapi dia memilih untuk sengsara di hari kemudian lantas menempatkan nyawanya dalam bahaya setiap masa menerima kutukan Tuhan dan manusia.

Walahualam

UTUSAN: Ramai pengguna Muslim 'mati’ hati

Umum mengetahui kaitan antara pemakanan dengan tingkah laku dan ibadat seseorang Muslim. Atas sebab itu Allah berfirman:
Dan makanlah dari rezeki yang kami berikan iaitu yang halal lagi baik, dan bertakwalah kepada Allah yang kepada-Nya sahaja kamu beriman. (al-Maaidah: 88)
Dalam realiti hidup, tidak ada individu yang boleh menghasilkan semua jenis produk untuk memenuhi keperluannya. Oleh sebab itu, timbullah frasa popular, ‘pengguna adalah raja’. Bagaimanapun, sering kita berhadapan dengan keadaan di mana pengguna telah menjadi `hamba’. Dalam keadaan tertentu, pengguna terus ditekan sama ada dalam bentuk kenaikan harga atau kekurangan barangan asas di pasaran.

Wartawan MOHD. RADZI MOHD. ZIN dan jurufoto AZLI AHAD menemu bual Setiausaha Kerja Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Nadzim Johan bagi mengupas isu kepenggunaan ini.

Isnin, Julai 02, 2007

Karnival Buku M U R A H !

Assalamualaikum
Salam Sejahtera kepada semua

Merindui BUKU - Klik Sini

Ada Karnival Buku
Di Mana?
Melaka Sentral


Bila?

19 Jun hingga 19 Julai 2007


Waktu?

8.30 pagi hingga 9.00 malam


Apa buku yang ada dijual?

 • Buku Ilmiah (Arab 50% discount, Indonesia, Melayu, Chinese)
 • Engineering Subjects
 • Accounting
 • Languages
 • Dictionary
 • Novels
 • Magazines
 • Old Books
 • Karyawan Sasterawan Negara (Arena Wati etc.)

Sekian dimaklumkan setelah berjalan-jalan membeli majalah Milenia Muslim di Tesco Melaka.

T H E W O R D S

* * *
The Most Selfish One-Letter Word
"I"
Avoid It
(Surah Al Kahf 18:34)

The Most Satisfying Two-Letter Word
"WE"
Use It
(Surah Al An'am 6:71-72)

The Most Poisonous Three-Letter Word
"EGO"
Kill It
(Surah Al Qasas 28:78)

The Most Used Four-Letter Word
"LOVE"
Value It
(Surah Al Rum 30:21)

The Most Pleasing Five Letter Word
"SMILE"
Keep It
(Surah Al Najm 53:43)

The Fastest Spreading Six-Letter Word
"RUMOUR"
Ignore It
(Surah Al Hujurat 49:12)

The Hardest Working Seven Letter Word
"SUCCESS"
Achieve It
(Surah Al Nur 24:37-38)

The Most Enviable Eight-Letter Word
"JEALOUSY"
Distance It
(Surah Yusuf 12:8-9)

The Most Powerful Nine-Letter Word
"KNOWLEDGE"
Acquire It (of Allah & the Holy Qu'ran)
(Surah Ya Sin 36:2)
(Surah Yusuf 12:2)

The Most Essential Ten-Letter Word
"CONFIDENCE"
Trust It (Trust in Allah's Guidance)
(Surah Yunus 10: 9)
(Surah Al Tawbah 9:51)

A B C

A is for Allah
Lord of the Universe, who is One,
He made the earth, stars, and sun
He made angels to worship and pray,
He made man from a dab of clay

B is for Bilal
Bilal is that tall, brave African man,
Islam freed him and gave him iman
Calling the Muslims to come and pray,
Was his duty each night and day

C is for Children
Black, white, red, yellow, and brown,
Better than the jewels in a crown
Laughing or crying, short or tall,
Allah loves children, one and all

D is for Du'a
Remembering Allah all nights and days,
By giving Him our thanks and praise
Thank Allah with "Al Hamdulillah"
And praise Him with "Subhanallah

E is for Earth
With its mountains, rivers, and seas,
Animals, birds, fruits, and trees
They all declare Allah's Might,
Following His laws, wills, and light

F is for Faith
That which the Muslims call Iman,
Is in the heart of the believing man
Will come from his lip and hand,
Love for Allah pouring out like sand

G is for Gabriel
An angel created by Allah from light,
His duty is to serve Allah all day and night
To Prophet Muhammad (S) he did appear,
To bring mankind the Holy Qur'an so dear

H is for Heaven
God's garden of joy, peace, and love,
The home for Muslim's souls above
The path to this heavenly place
Is faith in Allah's guidance and grace

I is for Islam
A way of life for all of who,
Give to Allah the praise that is due
We worship and pray five times a day,
Because we know it is the best way

J is for Jesus
Peace be upon him, 'Isa, the son of Maryam,
To his people Allah's word did he carry
By Allah's help he made the sick well,
So people would believe what he had to tell

K is for Ka'bah
First house of Allah in Makkah was made,
By Ibrahim and Isma'il the stones were laid
Millions of believers from every race,
Come for Hajj tot his extra special place

L is for Life
A precious gift from Allah to you,
Don't waste it, he knows what you do
Don't chase pleasure or forget Allah,
No matter how little, say "Al-Hamdulillah

M is for Muhammad
Peace be upon him, Abdullah's son,
From Allah's enemies he did not run
Of all the Prophets he was the last,
Islam his message which we hold fast

N is for Nuh
Peace be upon him, a Prophet who was very good,
Allah told him to build an ark, fast as he could
Take pairs of animals and the believers-all,
The flood was coming and the waves would be tall!

O is for Obedience
It is the duty of each Muslim to obey,
The Qur'an and the Sunnah all the way
Go for Hajj, give Zakah, fast, and pray,
And to your parents do not say, "Nay!"

P is for Prayer
It is the cornerstone of Muslim life,
And the devil it cuts like a knife
Prayer five times a day is a must,
In Allah you should put your trust

Q is for Qur'an
A blessing and guide for all of mankind,
In it Allah's message you will find
Of all His messages it is the last,
Perfect for present, future, and past

R is for Ramadan
For Muslims this blessed month of fasting,
Is to celebrate Allah's love everlasting
All day, no food, nor drink, nor evil deeds,
Pray and read Qur'an, to heaven this leads

S is for Surah
One hundred and fourteen in the Qur'an,
Read them and trust in Al-Rahman,
Do you know ten of them that you can say?
Knowing them will help you pray

T is for Tawheed
La ilaaha illallah, Allah is the only one,
There is no partner with Him, nor son
Allah is the answer to all that we need,
Watch your heart and tongue, He knows every deed

U is for Ummah
The Muslim community which Muhammad (S) found,
The brotherhood of Islam made it sound
Allah's laws in the Qur'an and Sunnah,
Are to help everyone in the Ummah

V is for Victory
It is the help from Allah to you,
His guidance in everything you do
Work and prayer a Muslim does need,
To celebrate Allah's victory, indeed!

W is for Wudu'
We must keep our minds and bodies clean,
Because by Allah we are always seen
Whenever you hear the call of athan,
Prepare and come pray as soon as you can

X is for "Seen" *
X is not easy for us to rhyme,
So we'll not waste much of your time
In higher math X is hard to find,
But Allah's path is clear even to the blind

Y is for Yunus
Peace be upon him, a good man in a wicked town,
He ran to the sea and a whale gobbled him down
By the mercy of Allah he was saved to tell,
His people to become good and obey Allah well

Z is for Zero-sin
It is the way we each begin,
Free from wordly sin
So, don't let yourself forget,
Keep out of the devil's threat

How to Convert to Islam and Become a Muslim


The word “Muslim” means one who submits to the will of God, regardless of their race, nationality or ethnic background. Becoming a Muslim is a simple and easy process that requires no pre-requisites. One may convert alone in privacy, or he/she may do so in the presence of others.

If anyone has a real desire to be a Muslim and has full conviction and strong belief that Islam is the true religion of God, then, all one needs to do is pronounce the “Shahada”, the testimony of faith, without further delay. The “Shahada” is the first and most important of the five pillars of Islam.

With the pronunciation of this testimony, or “Shahada”, with sincere belief and conviction, one enters the fold of Islam.

Upon entering the fold of Islam purely for the Pleasure of God, all of one’s previous sins are forgiven, and one starts a new life of piety and righteousness. The Prophet said to a person who had placed the condition upon the Prophet in accepting Islam that God would forgive his sins:

“Do you not know that accepting Islam destroys all
sins which come before it?” (Saheeh Muslim)
When one accepts Islam, they in essence repent from the ways and beliefs of their previous life. One need not be overburdened by sins committed before their acceptance. The person’s record is clean, and it is as if he was just born from his mother’s womb. One should try as much as possible to keep his records clean and strive to do as many good deeds as possible.

The Holy Quran and Hadeeth (prophetic sayings) both stress the importance of following Islam. God states:

“...The only religion in the sight of God is Islam...” (Quran 3:19)
In another verse of the Holy Quran, God states:

“If anyone desires a religion other than Islam, never will it be accepted of him; and in the Hereafter, he will be in the ranks of those who have lost (their selves in the Hellfire).” (Quran 3:85)
In another saying, Muhammad, the Prophet of God, said:

“Whoever testifies that there in none worthy of being worshipped but God, Who has no partner, and that Muhammad is His slave and Prophet, and that Jesus is the Slave of God, His Prophet, and His word[God created him through His statement, “Be!”] which He bestowed in Mary and a spirit created from Him; and that Paradise (Heaven) is true, and that the Hellfire is true, God will eventually admit him into Paradise, according to his deeds.” (Saheeh Al-Bukhari)

The Prophet of God, may God praise him, also reported:

“Indeed God has forbidden to reside eternally in Hell the person who says: “I testify that none has the right to worship except Allah (God),’ seeking thereby the Face of God.” (Saheeh Al-Bukhari)

The Declaration of the Testimony (Shahada)

To convert to Islam and become a Muslim a person needs to pronounce the below testimony with conviction and understanding its meaning:

I testify “La ilah illa Allah, Muhammad rasoolu Allah.”

The translation of which is:

“I testify that there is no true god (deity) but God (Allah), and that Muhammad is a Messenger (Prophet) of God.”
To hear it click here or click on “Live Help” above for assistance by chat.
When someone pronounces the testimony with conviction, then he/she have become a Muslim. It can be done alone, but it is much better to be done with an adviser through the “Live Help” at top, so he may help you in pronouncing it right.

The first part of the testimony consists of the most important truth that God revealed to mankind: that there is nothing divine or worthy of being worshipped except for Almighty God. God states in the Holy Quran:
“We did not send the Messenger before you without revealing to him: ‘none has the right to be worshipped except I, therefore worship Me.’” (Quran 21:25)
conveys that all forms of worship, whether it be praying, fasting, invoking, seeking refuge in, and offering an animal as sacrifice, must be directed to God and to God alone. Directing any form of worship to other than God (whether it be an angel, a messenger, Jesus, Muhammad, a saint, an idol, the sun, the moon, a tree) is seen as a contradiction to the fundamental message of Islam, and it is an unforgivable sin unless it is repented from before one dies. All forms of worship must be directed to God only.

Worship means the performance of deeds and sayings that please God, things which He commanded or encouraged to be performed, either by direct textual proof or by analogy. Thus, worship is not restricted to the implementation of the five pillars of Islam, but also includes every aspect of life. Providing food for one’s family, and saying something pleasant to cheer a person up are also considered acts of worship, if such is done with the intention of pleasing God. This means that, to be accepted, all acts of worship must be carried out sincerely for the Sake of God alone.

The second part of the testimony means that Prophet Muhammad is the servant and chosen messenger of God. This implies that one obeys and follows the commands of the Prophet. One must believe in what he has said, practice his teachings and avoid what he has forbidden. One must therefore worship God only according to his teaching alone, for all the teachings of the Prophet were in fact revelations and inspirations conveyed to him by God.

One must try to mold their lives and character and emulate the Prophet, as he was a living example for humans to follow. God says:

“And indeed you are upon a high standard of moral character.” (Quran 68:4)

God also said:

“And in deed you have a good and upright example in the Messenger of God, for those who hope in the meeting of God and the Hereafter, and mentions God much.” (Quran 33:21)
He was sent in order to practically implement the Quran, in his saying, deeds, legislation as well as all other facets of life. Aisha, the wife of the Prophet, when asked about the character of the Prophet, replied:

“His character was that of the Quran.” (As-Suyooti)
To truly adhere to the second part of the Shahada is to follow his example in all walks of life. God says:

“Say (O Muhammad to mankind): ‘If you (really) love God, then follow me.’” (Quran 3:31)
It also means that Muhammad is the Final Prophet and Messenger of God, and that no (true) Prophet can come after him.

“Muhammad is not the father of any man among you but he is the Messenger of God and the last (end) of the Prophets and God is Ever All-Aware of everything.” (Quran 33:40)
All who claim to be prophets or receive revelation after Muhammad are imposters, and to acknowledge them would be tantamount to disbelief.

We welcome you to Islam, congratulate you for your decision, and will try to help you in any way we can.

Gold Dinar

Assalamu'alaikumThe History of the Dinar & Dirham

In the beginning the Muslims used gold and silver by weight and the dinar and dirhams that they used were made by the Persians.

The first dated coins that can be assigned to the Muslims are copies of silver dirhams of the Sassanian Yezdigird III, struck during the Khalifate of Uthman, radiy'allahu anhu. These coins differ from the original ones in that an Arabic inscription is found in the obverse margins, normally reading "in the Name of Allah". Since then the writing in Arabic of the Name of Allah and parts of Qur'an on the coins became a custom in all mintings made by Muslims


Under what was known as the coin standard of the Khalif Umar Ibn al-Khattab, the weight of 10 dirhams was equivalent to 7 dinars (mithqals)

In the year 75 (695 CE) the Khalifah Abdalmalik ordered Al-Hajjaj to mint the first dirhams, thus he established officially the standard of Umar Ibn al-Khattab. In the next year he ordered the dirhams to be minted in all the regions of the Dar al-Islam. He ordered that the coins be stamped with the sentence: "Allah is Unique, Allah is Eternal". He ordered the removal of human figures and animals from the coins and that they be replaced with letters.

This command was then carried on throughout all the history of Islam. The dinar and the dirham were both round, and the writing was stamped in concentric circles. Typically on one side it was written the "tahlil" and the "tahmid", that is, "la ilaha ill'Allah" and "alhamdulillah"; and on the other side was written the name of the Amir and the date. Later on it became common to introduce the blessings on the Prophet, salla'llahu alayhi wa sallam, and sometimes, ayats of the Qur'an.
Gold and silver coins remained official currency until the fall of the Khalifate. Since then, dozens of different paper currencies were made in each of the new postcolonial national states created from the dismemberment of Dar al-Islam.


Using the Dinar & Dirham

Gold and silver are the most stable currency the world has ever seen

From the beginning of Islam until today, the value of the Islamic bimetallic currency has remained surprisingly stable in relation to basic consumable goods:A chicken at the time of the Prophet, salla'llahu alaihi wa sallam, cost one dirham; today, 1,400 years later, a chicken costs approximately one dirham.


In 1,400 years inflation is zero.

Could we say the same about the dollar or any other paper currency in the last 25 years?

In the long term the bimetallic currency has proved to be the most stable currency the world has ever seen. It has survived, despite all the attempts by governments to transform it into a symbolic currency by imposing a nominal value different from its weight.

Reliability

Gold cannot be inflated by printing more of it; it cannot be devalued by government decree, and unlike paper currency it is an asset which does not depend upon anybody's promise to pay.

Portability and anonymity of gold are both important, but the most significant fact is that gold is an asset that is no-one else´s liability.

All forms of paper assets: bonds, shares, and even bank deposits, are promises to repay money borrowed. Their value is dependent upon the investor's belief that the promise will be fulfilled. As junk bonds and the Mexican peso have illustrated, a questionable promise soon loses value.

Gold is not like this. A piece of gold is independent of the financial system, and its worth is underwritten by 5,000 years of human experience.

Paying Zakat with Dinar & Dirham

"Islam is based on five: testifying that there is no god but Allah and that Muhammad is the Messenger of Allah, establishing the prayer, paying the Zakat, the Hajj and the fast of Ramadan."

Zakat cannot be paid with a promise of payment

Zakat can only be paid with tangible merchandise, called in Arabic 'ain. It cannot be paid with a promise to pay or a debt, called in Arabic dayn.From the beginning the zakat was paid with dinars and dirhams. Most significant is that the payment of zakat was never allowed in paper money during all the ottoman period right until the fall of the Khalifate.

Shaykh Muhammad Alish (1802-1881), the great Maliki Qadi, said that if you were to pay zakat with paper-money only its value as merchandise ('ayn), that is, its value as paper can be accepted. Therefore, its nominal value is irrelevant as payment of zakat."If the Zakat was obligatory by considering its substance as a merchandise, then the nisab would not be stipulated according to its value but according to its substance and its quantity, as is the case with silver, gold, grain or fruits. Since its substance [paper] is irrelevant [in value] in respect to the Zakat, then it should be treated as the copper, iron or other similar substances."

International Islamic Fair 2007

Assalamualaikum
Click Picture

Exhibiton Time

Fri-Sat (10 am - 9 pm)

Sun (10 am - 7 pm)

For More Information:

International Conference on Gold Dinar Economy 2007

Click Picture

for more info:

click here to dinareconomy